Crăciunul românesc- magie, tradiție și vinuri alese
Pentru mine, Crăciunul începe odată cu aroma de cozonac proaspăt, colindele ce răsună din fiecare colț al casei și forfota pregătirilor din bucătărie. Este cea mai magică perioadă, în care tradiția se unește cu bucuria de a fi împreună. Când spui Crăciun românesc, spui tradiție vie. Nu este vorba doar despre mâncare, ci despre momentele în care familia se strânge în jurul mesei, impărtășind cele mai faine povești, multe râsete și emoții. Iar vinul, nu este doar un acompaniament, ci un simbol al comuniunii. Un pahar de vin roșu de la Beciul Domnesc, îmi spune o poveste chiar și mie, care sunt o băutoare de ocazie.
Masa perfectă de Crăciun? O văd plină de preparate tradiționale: cârnați de casă, sarmale cu mămăliguță și smântână, friptura de porc bine rumenită și salata de boeuf, toate completate de vinul ce curge molcom în pahare. De aceea, Beciul Domnesc este alegerea ideală pentru noi în fiecare an, pentru că fiecare sticlă aduce cu sine rafinament și autenticitate. De la Merlot-ul catifelat, care sublinează gustul fripturii, la un Cabernet Sauvignon, perfect pentru sarmalele savuroase. Și să nu uităm de ceea ce am menționat la început, desertul, cozonacul pufos și prajiturile tradiționale își găsesc perechea ideală într-un vin dulce și aromat, ca o promisiune că tradiția rămâne vie și de neuitat.
Așa arată Crăciunul meu: simplu, autentic, românesc- și cu un strop de elegență în pahar. Tu cum sărbătorești?
Comentarii
Trimiteți un comentariu